Nieuws Items

De Adviesraad actueel.

Gesprek over gezondheidsbeleid

Op 21 april zullen de leden van de adviesraad met medewerkers van de gemeente in gesprek gaan over het lokaal gezondheidsbeleid. 

Veel inwoners van Nieuwegein leiden een gezond leven. Maar er is ook veel overgewicht en er zijn veel mensen die roken of drinken. Dat zijn gezondheidsrisico's die op de langere termijn kunnen leiden tot ernstige aandoeningen. De gemeente probeert daarom al lange tijd om inwoners ertoe te brengen hun leefstijl te veranderen. Zo zijn er welzijnscoaches en worden in verschillende buurten bewegingsactiviteiten georganiseerd. Maar het is lastig om juist die inwoners die dat het hardst nodig ertoe te brengen  aan zulke activiteiten deel te nemen. 

Tijdens deze avond willen wij daarom met elkaar in kaart brengen wat de belangrijkste problemen zijn en welke oplossingen we daarvoor kunnen aandragen. 

Heb je zin om met ons mee te praten, dan ben je welkom. Meld je wel van even van tevoren aan bij het secretariaat van de adviesraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adviesraad Sociaal Domein Nieuwegein
Postbus 1
3430 AA  NIEUWEGEIN