Wie Wij Zijn

Wij stellen ons graag even voor.

Aart Jongejan

Werkgroep: Zorg, Welzijn en Gezondheid
Taakgroepen: Ervaringsdeskundigheid, Wonen en Zorg

Lid Dagelijks Bestuur

aart.jpgIk ben Aart Jongejan, nu voor het derde jaar lid van de ASD Nieuwegein. Ervaren jaren wil ik doorgeven. Sinds 1985 woon ik in Fokkesteeg. Mijn jeugdjaren bracht ik door in een gezin met multi-problematiek zoals je dat tegenwoordig noemt t.g.v. (geestelijke-) gezondheid, laag inkomen en afstand tot de arbeidsmarkt en daardoor maatschappij.

Mijn keuze om te gaan werken en scholen op het gebied van de psychiatrie, lid te worden van de vakbeweging en me sterk te maken voor het slechten van de klassentegenstellingen in Nederland is daardoor sterk beïnvloed. Ik profileer me daarom graag als 'ik ben geen lotgenoot, maar bondgenoot'.

Als burger ben ik ook graag bezig in o.a. schoolbesturen, buurtactiviteiten en gewoon binnen mijn leefomgeving. Mijn hobby's zijn steden, museumbezoek en jazzmuziek. Betrek als het even kan mijn familie, (klein-)kinderen en jazzvrienden daarbij.

Ik heb 30 jaar als professional in de ggz, welzijn, en ouderenzorg gewerkt. Vanaf 2000 overgestapt naar belangenbehartiging, beleid beïnvloeding en cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief. Landelijk en regionaal. De laatste 8 jaar als straatadvocaat in regio Gouda.

BETROKKEN EN DESKUNDIG

Wij betrekken u graag bij ons werkzaamheden en nodigen u dan ook uit om met ons mee te denken.

Adviesraad Sociaal Domein Nieuwegein
Postbus 1
3430 AA  NIEUWEGEIN

Adviesraad Nieuwegein

FERRUM Online

Adviesraad Sociaal Domein

Postbus 1 3430 AA

Nieuwegein